Om Krispy

Fra svinn til bærekraftig og sunn snacks! 

Krispy redder frukt fra å bli matsvinn ved å bruke overskuddsfrukt fra lokale virksomheter.
Vi tar i mot denne frukten og stopper modningsprosessen gjennom frysetørking. Slik hjelper vi lokale virksomheter å kutte matsvinn.

Om oss

Silje

Silje er nyutdannet siviløkonom og har faglig kompetanse innen ledelse, økonomi og bedriftutvikling. Hun har jobbet i serviceyrket i mange år, og er derfor veldig flink med våre kunder og bedriftutvikling.

Benjamin

Benjamin er utdannet politi, og fullførte nylig en bachelorgrad i krisehåndtering. Han har i mange år vært selvstendig næringsdrivende som underholdningsartist. Han har det siste året tatt kurs innenfor koding og design.

Founder image

Stolte matreddere!

Frukten man kjøper i butikken må gjennom mange ledd og kontroller før den havner på toppen av havregrøten din. Enorme mengder fin og frisk frukt kastes blant annet grunnet overproduksjon, overkjøp og skjønnhetsflekker, noe som er veldig synd.

Vi ønsket å finne ut hvordan vi kunne redde denne frukten fra å bli kastet, og samtidig øke holdbarheten, egenskapene og bruksområdene til frukten. Vi fant ut at den beste løsningen for dette var gjennom frysetørking.

Fra matsvinn til frysetørket frukt i butikk!

Vi har fått avtaler med ulike frukt-grossister og importører, som gir oss gratis eller svært rabatterte priser på frukt som ellers hadde blitt matsvinn. Virksomhetene som vi har avtaler med er svært positive til Krispy da de selv ønsker å redusere eget svinn. Frukten hentes, kuttes, frysetørkes og pakkes før de er klare for salg. Vi startet produksjonen i Tønsberg, mai 2021 og startet tidlig med å dele ut smaksprøver som resulterte i økt interesse for vårt produkt. Allerede i de påfølgende månedene etter oppstart av produksjonen fikk vi Krispyfrukt på Meny Revetal og Meny Tolvsrød i Vestfold.

Veien videre

Etter vi startet Krispy har vi sett hvor mye frukt som faktisk kastes. Vi prøver å ta inn så mye frukt vi kan, men på grunn av kapasitet hender det at vi dessverre må takke nei til frukt. Derfor jobber vi hardt for å ekspandere vår produksjon, slik at vi slipper å si nei, og kan redde enda mer.

Vi ønsker at vi raskt kan gjøre hele vår virksomhet grønn, som er et av hovedmålene våre på veien videre.


Ta vare på miljøet og følg gjerne med oss videre i vår kamp mot matsvinn.


- Silje Hansen og Benjamin Bendu

Bli Krispy-klubbmedlem

Vi sender deg unike tilbud og rabattkoder direkte i din innboks