Krispy frysetørket frukt

Sunn snacks på en bærekraftig måte

FRA SVINN TIL BÆREKRAFTIG OG SUNN SNACKS!

Krispy redder frukt fra å bli matsvinn ved å bruke overskuddsfrukt fra lokale virksomheter.Vi tar i mot denne frukten og stopper modningsprosessen gjennom frysetørking. Slik hjelper vi lokale virksomheter å kutte matsvinn.

Om oss

Silje er utdannet siviløkonom og har faglig kompetanse innen ledelse, økonomi og bedriftutvikling. Hun har jobbet i serviceyrket i mange år, og er derfor veldig flink med våre kunder og bedriftutvikling.
Benjamin er utdannet politi, og fullførte nylig en bachelorgrad i krisehåndtering. Han har i mange år vært selvstendig næringsdrivende som underholdningsartist. Han har det siste året tatt kurs innenfor koding og design.

Bildetekst

Stolte matreddere

Frukt går gjennom mange ledd før den når butikken, men mye kastes på grunn av overproduksjon, overkjøp og skjønnhetsfeil. For å redde denne frukten og øke holdbarheten valgte vi frysetørking. Gjennom avtaler med fruktgrossister får vi frukt som ellers ville blitt kastet, enten gratis eller til redusert pris. Frukten kuttes, frysetørkes og pakkes for salg. Produksjonen startet i Tønsberg i mai 2021, og tidlig distribusjon av smaksprøver skapte interesse. Allerede kort tid etter var Krispyfrukt tilgjengelig på Meny Revetal og Meny Tolvsrød i Vestfold. Ettersom årenes løp har vi fått flere utsalgssteder i Vestfold, Buskerud, Akershus og Oslo.